Rode pasta pesto met gehaktballetjes

share

Voorbereiding:

  1. Winterpeen: schillen/schrappen en in blokjes snijden van ca. 1 cm.
  2. Cherrytomaat: wassen en evt. groen verwijderen. Halveer de tomaatjes*.
    Knoflook: pellen.
  3. Gehakt: mengen met uitgeperste knoflook (1/2 teentje p.p.) en ketjap. Balletjes rollen ter grootte van een walnoot.

    *Snelle tip cherrytomaat: cherrytomaatjes kun je in 5 seconden snijden! Hoe? Leg de tomaatjes op een bordje, leg er een ander bordje overheen en snijd de tomaatjes doormidden met een broodmes.

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de minimale kooktijd op de verpakking.
  2. Verwarm een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 10-15 minuten in boter/olie bruin rondom gaar en bruin op middelhoog vuur.
  3. Verhit een wok- of hapjespan. Wok de wortel 5 minuten in olie op middelhoog vuur (1/2 el. p.p.) tot ze beetgaar zijn.
  4. Voeg de cherrytomaat toe en bak 2-3 minuten mee.
  5. Giet de pasta af. Spatel de pesto en de rest van de knoflook (uitgeperst) door pasta in de kookpan. Verwarm nog 1 minuut.

Serveren

  1. Verdeel de pasta pesto en groenten over de borden. Schep de gehaktballetjes er bovenop.
  2. Proef, breng hoger op smaak met Italiaanse kruiden en versgemalen peper.

Ingrediënten:

  • Spaghetti: gram 180
  • Rundergehakt: gram 200
  • Cherrytomaat: bakje (250 gram) 1
  • Winterpeen: stuks (200 gram) 1
  • Rode pesto: gram 50
  • Knoflook: stuks 2
    Zelf toevoegen:
  • Olie of boter: eetlepel 2
  • Ketjap manis: eetlepel 1
  • Vers gemalen peper: snufje naar smaak
  • Italiaanse gedroogde kruiden: eetlepel naar smaak
  • (Extra vierge) olijfolie of truffelolie: scheutje naar smaak

Ingrediënten:

  • Spaghetti: gram 360
  • Rundergehakt: gram 400
  • Cherrytomaat: bakje (250 gram) 2
  • Winterpeen: stuks (200 gram) 2
  • Rode pesto: gram 100
  • Knoflook: stuks 4
    Zelf toevoegen:
  • Olie of boter: eetlepel 4
  • Ketjap manis: eetlepel 2
  • Vers gemalen peper: snufje naar smaak
  • Italiaanse gedroogde kruiden: eetlepel naar smaak
  • (Extra vierge) olijfolie of truffelolie: scheutje naar smaak

Bekijk onze ANDERE RECEpTEN

icon25 minutes
icon2 - 4 persons

Geinteresseerd in cucina? Vraag om samples.