Winterpeen: schillen/schrappen en in blokjes snijden van ca. 1 cm.
Cherrytomaat: wassen en evt. groen verwijderen. Halveer de tomaatjes*.
Knoflook: pellen.
Gehakt: mengen met uitgeperste knoflook (1/2 teentje p.p.) en ketjap. Balletjes rollen ter grootte van een walnoot.
*Snelle tip cherrytomaat: cherrytomaatjes kun je in 5 seconden snijden! Hoe? Leg de tomaatjes op een bordje, leg er een ander bordje overheen en snijd de tomaatjes doormidden met een broodmes.
Bereiding:
Kook de pasta volgens de minimale kooktijd op de verpakking.
Verwarm een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 10-15 minuten in boter/olie bruin rondom gaar en bruin op middelhoog vuur.
Verhit een wok- of hapjespan. Wok de wortel 5 minuten in olie op middelhoog vuur (1/2 el. p.p.) tot ze beetgaar zijn.
Voeg de cherrytomaat toe en bak 2-3 minuten mee.
Giet de pasta af. Spatel de pesto en de rest van de knoflook (uitgeperst) door pasta in de kookpan. Verwarm nog 1 minuut.
Serveren
Verdeel de pasta pesto en groenten over de borden. Schep de gehaktballetjes er bovenop.
Proef, breng hoger op smaak met Italiaanse kruiden en versgemalen peper.
Ingrediënten:
2 Aantal personen
Spaghetti: gram 180
Rundergehakt: gram 200
Cherrytomaat: bakje (250 gram) 1
Winterpeen: stuks (200 gram) 1
Rode pesto: gram 50
Knoflook: stuks 2 Zelf toevoegen:
Olie of boter: eetlepel 2
Ketjap manis: eetlepel 1
Vers gemalen peper: snufje naar smaak
Italiaanse gedroogde kruiden: eetlepel naar smaak
(Extra vierge) olijfolie of truffelolie: scheutje naar smaak
Ingrediënten:
4 Aantal personen
Spaghetti: gram 360
Rundergehakt: gram 400
Cherrytomaat: bakje (250 gram) 2
Winterpeen: stuks (200 gram) 2
Rode pesto: gram 100
Knoflook: stuks 4 Zelf toevoegen:
Olie of boter: eetlepel 4
Ketjap manis: eetlepel 2
Vers gemalen peper: snufje naar smaak
Italiaanse gedroogde kruiden: eetlepel naar smaak
(Extra vierge) olijfolie of truffelolie: scheutje naar smaak