Was de courgette, snijd in plakjes en halve maantjes of reepjes.
Meng de ricotta met een eetlepel olie, 2 eetlepels citroensap en snufje zout en peper.
Meng het kipgehakt met een snufje zout, peper, uitgeperste knoflook en citroenrasp (1/2 tl. per 100 gram). Balletjes rollen ter grootte van een walnoot en beetje platdrukken tot burgertjes.
Bereiding:
Kook de penne in een grote kookpan volgens de minimale kooktijd op de verpakking.
Verwarm een koekenpan. Bak de kipburgertjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar in wat olie.
Verhit ondertussen een wok. Roerbak de courgette ca. 5 minuten in een scheutje olie. Voeg de tomaat halverwege toe.
Giet de pasta af. Spatel de ricotta door de pasta in de kookpan en verwarm eventueel nog 1 minuut.
Serveren
Verdeel de penne over de borden. Proef, breng hoger op
smaak met Italiaanse kruiden, wat citroensap, truffel- of
(extra vierge) olijfolie en eventueel zout en peper.