Penne met kipburgertjes en citroen-ricotta

share

Voorbereiding:

  1. Was de tomaat, snijd in stukjes.
  2. Was de courgette, snijd in plakjes en halve maantjes of reepjes.
  3. Meng de ricotta met een eetlepel olie, 2 eetlepels citroensap en snufje zout en peper.
  4. Meng het kipgehakt met een snufje zout, peper, uitgeperste knoflook en citroenrasp (1/2 tl. per 100 gram). Balletjes rollen ter grootte van een walnoot en beetje platdrukken tot burgertjes.

Bereiding:

  1. Kook de penne in een grote kookpan volgens de minimale kooktijd op de verpakking.
  2. Verwarm een koekenpan. Bak de kipburgertjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar in wat olie.
  3. Verhit ondertussen een wok. Roerbak de courgette ca. 5 minuten in een scheutje olie. Voeg de tomaat halverwege toe.
  4. Giet de pasta af. Spatel de ricotta door de pasta in de kookpan en verwarm eventueel nog 1 minuut.

Serveren

  1. Verdeel de penne over de borden. Proef, breng hoger op
    smaak met Italiaanse kruiden, wat citroensap, truffel- of
    (extra vierge) olijfolie en eventueel zout en peper.

Ingrediënten:

  • Penne: 200 gram
  • Kipgehakt: 200 gram
  • Courgette: 1 stuk
  • Tomaten: 1 stuk Knoflookteen: 1 stuk
  • Ricotta: 100 gram Bio citroen: 1 stuk
  • Zelf toevoegen
  • Olie: 3 eetlepels
  • (Extra vierge) olijfolie of truffelolie
  • scheutje: naar smaak
  • Italiaanse kruiden: snufje naar smaak
  • Zout en peper: snufje naar smaak

Ingrediënten:

  • Penne: 400 gram
  • Kipgehakt: 400 gram
  • Courgette: 2 stuk
  • Tomaten: 2 stuk Knoflookteen: 2 stuk
  • Ricotta: 100 gram Bio citroen: 1 stuk
  • Zelf toevoegen
  • Olie: 4 eetlepels
  • (Extra vierge) olijfolie of truffelolie:
  • scheutje: naar smaak
  • Italiaanse kruiden: snufje naar smaak
  • Zout en peper: snufje naar smaak

Bekijk onze ANDERE RECEpTEN

icon25 minutes
icon2 - 4 persons
icon25 minutes
icon2 - 4 persons

Geinteresseerd in cucina? Vraag om samples.