Aardappels en winterpeen: schillen (of peen schrappen) en in gelijke stukken snijden.
Ui: pellen en in ringen snijden.
Bereiding:
Kook de aardappels en winterpeen met wat zout: in een grote kook- of braadpan met deksel op de pan voor ca. 20 minuten.
Verhit een grote koekenpan. Bak de worstjes in boter en olie rondom bruin op middelhoog voor ca. 5 minuten. Haal uit de pan en leg apart.
Bak de uienringen samen met de Ras el Hanout (1 tl. p.p.) 2-3 minuten in het bakvet van de worstjes. Voeg de worstjes voor ca. 3-4 minuten toe totdat ze gaar zijn.
Giet de aardappels en winterpeen en af. Voeg een scheutje melk en klontje boter toe en stamp fijn. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en een snufje Ras el Hanout.
Serveren
5.Verdeel de hutspot over de borden. Serveer de worstjes en uienringen erop.
Tip: Garneer de hutspot met wat appelstroop en/of mosterd voor een Hollands tintje.