Kipköfte met couscous en 4 soorten groenten

share

Voorbereiding:

  1. Gemarineerde rode ui: pel de ui en snijd fijn. Voeg de azijn, suiker en zout en peper toe en meng door.
  2. Courgette en paprika: wassen en in blokjes snijden.
  3. Tomaat: wassen en in partjes snijden.
  4. Kip köfte: maak van het gehakt ovale balletjes ter grootte van je handpalm (3 per persoon).

Bereiding:

  1. Bereid de couscous volgens aanwijzing op de verpakking.
  2. Pak een koekenpan. Bak de köfte in olie in 10-12 minuten rondom bruin en gaar.
  3. Verhit een wokpan. Roerbak de courgette en paprika ca. 3-4 minuten in olie.
  4. Roer de rozijnen erdoor.
  5. Meng de rode ui met de couscous

Serveren

  1. Verdeel de couscous en groenten over de borden. Schep de köfte er bovenop. Besprenkel met de yoghurt.
  2. Garneer met partjes tomaat. Breng hoger op smaak met zout en versgemalen peper.

Ingrediënten:

  • Couscous: 100 zakje
  • Gekruid kipgehakt: 200 gram
  • Rode ui: 1 stuk,, Tomaat: 1 stuk
  • Courgette: 1 stuk, Rode paprika: 1 stuk
  • Yoghurt: 100 gram
  • Rozijntjes: 0,5 zakje
    Zelf toevoegen
  • Olie (bijv. olijfolie): 2 eetlepels
  • (Zout en peper: snufje naar smaak
  • Azijn: 3 eetlepel
  • Suiker (of honing): 1 eetlepel

Ingrediënten:

  • Couscous: 200 zakje
  • Gekruid kipgehakt: 400 gram
  • Rode ui: 1 stuk, Tomaat: 2 stuk
  • Courgette: 1 stuk, Rode paprika: 2 stuk
  • Yoghurt: 200 gram
  • Rozijntjes: 1 zakje
    Zelf toevoegen
  • Olie (bijv. olijfolie): 3 eetlepels
  • Zout en peper: snufje naar smaak
  • Azijn: 3 eetlepel
  • Suiker (of honing): 1 eetlepel

Bekijk onze ANDERE RECEpTEN

icon25 minutes
icon2 - 4 persons

Geinteresseerd in cucina? Vraag om samples.