Gevulde zoete aardappel met geroosterde kikkererwten & Oosterse

share

Voorbereiding:

  1. Zoete aardappel: boen de aardappels goed schoon. In iedere aardappel 10-15 gaatjes prikken.
  2. Kikkererwten: uitlekken, afspoelen met water in vergiet en goed droogdeppen met keukenpapier of schone theedoek. Meng met 1-1 ½ el. olie, breng op smaak met paprikapoeder.
  3. Groene paprika: wassen, zaadlijsten verwijderen, in halve repen snijden.
  4. Tomaat: wassen en in stukjes snijden.
  5. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.

Bereiding:

  1. Kook de zoete aardappel 7-8 minuten. Giet af, dep droog en wikkel in aluminiumfolie.
  2. Rooster de zoete aardappel en kikkererwten ca. 30 minuten op een bakplaat met bakpapier. Schep de kikkererwten halverwege om.
  3. Verwarm een koekenpan. Bak de paprikareepjes ca. 5 minuten in olie op middelhoog vuur. Oosterse honingsaus: voeg in de laatste minuut de honing en sojasaus toe.
  4. Haal de zoete aardappel en kikkererwten uit de oven. Controleer of de zoete aardappel gaar is door er met een vork in te prikken.

Serveren

5.Verdeel de zoete aardappel over de borden en snijd ze open. Vul de aardappel met de paprikareepjes. Serveer met de kikkererwten. Garneer met gekruimelde feta en tomaat.
6.Besprenkel het gerecht met wat Oosterse honingsaus. Proef, breng hoger op smaak met versgemalen peper, extra vierge olijfolie en verse peterselie.

Ingrediënten:

  • Zoete aardappel stuks (à 225 gram)  2
  • Fetakaas gram 50
  • Kikkererwten blik (uitlekgewicht 320 gram) 200
  • Groene paprika stuks 1, Tomaat stuks 2
  • Sojasaus zakje (à 10 ml) 1
  • Honing cupje (à 20 ml) 1
    Zelf toevoegen:
  • Paprikapoeder theelepel 1, Olie eetlepel 1
  • Vers gemalen peper snufje naar smaak
  • (Extra vierge) olijfolie scheutje naar smaak
  • Peterselie (fijngehakt) eetlepel naar smaak

Ingrediënten:

  • Zoete aardappel stuks (à 225 gram)  4
  • Fetakaas gram 100
  • Kikkererwten blik (uitlekgewicht 320 gram) 320
  • Groene paprika stuks 2, Tomaat stuks 4
  • Sojasaus zakje (à 10 ml) 2
  • Honing cupje (à 20 ml) 1
    Zelf toevoegen:
  • Paprikapoeder theelepel 1 ½, Olie eetlepel 2
  • Vers gemalen peper snufje naar smaak
  • (Extra vierge) olijfolie scheutje naar smaak
  • Peterselie (fijngehakt) eetlepel naar smaak

Snelle tip: De zoete aardappel kun je ook 8-10 minuten in de magnetron poffen (op vol vermogen). Voorkoken is dan niet nodig. Gebruik een ovenschaal en geen aluminiumfolie.

Bekijk onze ANDERE RECEpTEN

icon25 minutes
icon2 - 4 persons

Geinteresseerd in cucina? Vraag om samples.