Gele kokoscurry met kip

share

Voorbereiding:

  1. Wortel raspen, in repen snijden (ca. 4 cm lang en 1 cm dik).
  2. Puntpaprika wassen, halveren + zaadlijsten verwijderen, in stukjes snijden.
  3. Appel wassen

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
  2. Verhit een wok of braadpan. Roerbak de gele currypasta 1 minuut in olie.
  3. Voeg de kip toe en roerbak 3-4 minuten.
  4. Voeg de wortel, kokosmelk en water aan de pan toe. Roer goed door. Laat 10-14 minuten pruttelen met deksel op de wok/pan.
  5. Voeg halverwege de paprika toe en roer door.
  6. Laat ondertussen een grillpan warm worden. Snijd de appel in partjes of plakken en besprenkel met olie. Gril de appel ca. 4 minuten aan iedere kant.

Serveren

  1. Verdeel de rijst over de borden. Schep de curry er bovenop.
  2. Serveer met de gegrilde appel. Voeg wat sambal toe als je van echt pittig houdt.

Ingrediënten:

  • Kipdijblokjes 200 grams
  • Gele curry: 1 zakje
  • Basmati rijst: 160 grams
  • Winterpeen: 400 grams
  • Puntpaprika: 1 stuk
  • Appel: 1 stuk
  • Kokosmelk: 125 ml
    Zelf toevoegen
  • Olie: 1 eetlepel
  • Water: 125 ml
  • Sambal: Naar smaak

Ingrediënten:

  • Kipdijblokjes 400 grams
  • Gele curry: 1 zakje
  • Basmati rijst: 320 grams
  • Winterpeen: 600 grams
  • Puntpaprika: 2 stuks
  • Appel: 1 stuk
  • Kokosmelk: 200 ml
    Zelf toevoegen
  • Olie: 1 eetlepel
  • Water: 200 ml
  • Sambal: Naar smaak

Bekijk onze ANDERE RECEpTEN

icon25 minutes
icon2 - 4 persons

Geinteresseerd in cucina? Vraag om samples.